Jump to content


- - - - -

Kulinariya


  • You cannot reply to this topic
45 replies to this topic

#1 Mysterious

Mysterious

    Пользователь

  • Пользователи
  • PipPipPip
  • 246 posts
  • :

Posted 31 January 2007 - 03:08 AM

Qizlar deirem belke bir az bishirib dushurek? wink.gif



Bildiyiniz yaxshi reseptlerden, ve bilmek istediklerinizi buyurub yazin...
Oglanlar sizde qoshula bilersiz smile.gif

Edited by Mysterious, 31 January 2007 - 03:12 AM.

  • 0

#2 Mysterious

Mysterious

    Пользователь

  • Пользователи
  • PipPipPip
  • 246 posts
  • :

Posted 31 January 2007 - 11:24 PM

Hech kes resept yazmaq istemir? sorry.gif

Birini men deim, en sevdiyim salat:)

Sogani xirda xirda dograyib gobelekle bir yerde qizardin...toyugun dosh etini bishirin, onu da xirda xirda dograyib qizardirilmish sogan ve gobeleklerin uzerine elave edin...zovqe gore bir az mayonez,duz istiot, birde xirda dogranmish keshnish elave edin, Nush Olsun! giverose.gif

P.S.toyugun dosh etini bishirmemishden qabaq duz istiot,sarmsaq, sogan ve birde sud elave edib basdirma kimi 1-2 saat saxlasaniz, et yumshaq ve dadli olar:)
  • 0

#3 Janulka

Janulka

    Житель

  • Постояльцы
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,369 posts
  • Time Online: 17m 38s

Posted 02 February 2007 - 09:52 PM

Sumurta biggrin.gif
Demeli qizlar ve oglanlar supeeer sumurta yemeyi biggrin.gif
Qabda yagi eridirik, ayrica camda sumurtani qirib ve 4aliriq
Yag eridikden sonra sumurtani ora elave edirik veeeeee o uz, bu uz cheviririk laugh.gif
Mmmmmmmmmmm.......... Nush olsun!!!!

  • 0

#4 Pure Love

Pure Love

    Новичок

  • Пользователи
  • Pip
  • 13 posts
  • :

Posted 03 February 2007 - 01:35 PM

Demeli, jurnalda gördüyüm resepti yazacam! İnanıram ki, dadlıdır!

Herkules peçenyesi.

*500 qr. herkules;
*250 qr. kere yağı;
*200 qr. şeker tozu;
*3 eded yumurta;
*1eded limon;
*bir çimdik vanil.

1.Herkulesi elekden keçirin. 125 qr. yağı eridin ve herkulesi onun üzerine elave edib qovurun. Ayrıca qabda yumşaldılmış yağa şeker tozu elave edib, mikserle çalın.

2.İçine qabıqlı halda süzgecden keçirilmiş limonu, qovrulmuş herkulesi ve yumurtaları elave edib qarışdırın.

3.Memulatı xörek qaşığı ile tavanın üzerine düzün ve 200 derecede qızdırılmış sobada 15-20 deqiqe bişirin.

!.Peçenyeleri tavadan isti deyil, soyudulmuş halda götürün.

Nuş olsun! giverose.gif

Davamı var... bye.gif
  • 0

#5 Pure Love

Pure Love

    Новичок

  • Пользователи
  • Pip
  • 13 posts
  • :

Posted 03 February 2007 - 01:49 PM

Attached File  Herkules_pe__enyesi..JPG   153.51K   256 downloads
Bu da Herkules peçenyesinin shekili! Bayaq nedense yerleşdirmek alınmadı... unknw.gif
  • 0

#6 Aya

Aya

    Росё-фудзё

  • Админы
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,349 posts
  • :

Posted 03 February 2007 - 02:17 PM

QUOTE(Mysterious @ Feb 1 2007, 02:24 AM) View Post

Hech kes resept yazmaq istemir? sorry.gif

Birini men deim, en sevdiyim salat:)

Sogani xirda xirda dograyib gobelekle bir yerde qizardin...toyugun dosh etini bishirin, onu da xirda xirda dograyib qizardirilmish sogan ve gobeleklerin uzerine elave edin...zovqe gore bir az mayonez,duz istiot, birde xirda dogranmish keshnish elave edin, Nush Olsun! giverose.gif

P.S.toyugun dosh etini bishirmemishden qabaq duz istiot,sarmsaq, sogan ve birde sud elave edib basdirma kimi 1-2 saat saxlasaniz, et yumshaq ve dadli olar:)


Men de bu salati choh hoshlayiram, amma toyugun dosh etinu bicagla yoh, el ile didirem. Onda lap dadli chihir.

Nush olsun! bye.gif
  • 0

#7 Pure Love

Pure Love

    Новичок

  • Пользователи
  • Pip
  • 13 posts
  • :

Posted 03 February 2007 - 02:19 PM

Kesmikli zapekanka.

*500 qr. kesmik;
*3 x./q. kere yağı;
*3 x./. şeker tozu;
*1 yumurta;
*10 qr. vanil;
*2 x./q. mannı;
*3 x./q. xama;
*bir çimdik duz;
*suxarı;
*kişmiş.

1.Kesmiyi etçeken maşından keçirin ve erinmiş yağla qarışdırın. Şeker tozunu yumurta ile çaldıqdan sonra üzerine vanil, mannı ve kişmiş elave edib qarışdırın.

2.Tavanın dibini yağlayın ve dibine az miqdarda suxarı vurun. Alınmış kütleni tavaya tökdünden sonra üzerine xama çekin.

3.Zapikankanı 180 derece qızdırılmış sobada 25-30 deqiqe bişirin.

!.Soyuduqdan sonra süfreye verib, üzerine şeker kirşanı sepin.

Nuş olsun! flirt.gif

  • 0

#8 Pure Love

Pure Love

    Новичок

  • Пользователи
  • Pip
  • 13 posts
  • :

Posted 03 February 2007 - 02:43 PM

Attached File  K__smikli_zapekanka..JPG   225.29K   236 downloads Bu da Kesmikli zapekankanın şekili.

Mys, bajin qurvan, sorryyyyy cray.gif Mendim 1 defe gönderdiyim cavalar nedense 5-10 defe çıxır. unknw.gif
  • 0

#9 Fatih

Fatih

    Новичок

  • Новенькие
  • Pip
  • 14 posts
  • :

Posted 03 February 2007 - 03:34 PM

Salam xanimlar. Men qerib telebe oglanam blum.gif . En esas dertlerimden biride yemek movzusudur. Bildiyiniz tez bazar olan, caiz olan yemek novu bilirsiz? Blirsenizse,buyurun deyim. Uje ne yeyeceyimi fikirlesmekden bezmisem.
Evvelceden tesekkurler

  • 0

#10 Mysterious

Mysterious

    Пользователь

  • Пользователи
  • PipPipPip
  • 246 posts
  • :

Posted 03 February 2007 - 04:47 PM

QUOTE(Fatih @ Feb 3 2007, 08:34 AM) View Post

Salam xanimlar. Men qerib telebe oglanam blum.gif . En esas dertlerimden biride yemek movzusudur. Bildiyiniz tez bazar olan, caiz olan yemek novu bilirsiz? Blirsenizse,buyurun deyim. Uje ne yeyeceyimi fikirlesmekden bezmisem.
Evvelceden tesekkurler


Senin uchun en asanti pamidor yumurtadir:),birde makaron, ya vermishil yeqinki bilersen bishirmek qaydasini smile.gif
birini deim cox asandir...kartofu,1 bash soganin qabigini soyub, yuduqdan sora xirda xirda dogra(kartofu sogandan bir az boyuk dogra)...sonra uzerine qiraqda chalinmish yumurtani elavet et, zovqe gore bir az duz, ve istiot elave edib qarishdir...tavani qizdir, yag eleve et...qarishigi tavaya tokdukden sora tavanin qapgini ort,ancaq tez tez yoxla yumurta bishibse, chevir o bir uzunude bishir, Nush Olsun! smile.gif

P.S. Pure love cox sag ol baci reseptler uchun smile.gif

Edited by Mysterious, 03 February 2007 - 04:48 PM.

  • 0

#11 Fatih

Fatih

    Новичок

  • Новенькие
  • Pip
  • 14 posts
  • :

Posted 03 February 2007 - 05:02 PM

Sag olun meslehetiniz ucun. Amma mene bilmediyim bir seyi deyin. Kartof,yumurta,pomidor, makaron ve s. seyleri yemekden uje bezmisem. Eslinde inanimiramda ki, menim bilmediyim bir seyi sizde bilersiz. Bisirmek qaydasini demirem, tez bazar olan yemeyin adini. Bir aralar hazir sorbalar var idi, uje onlarda dadsizlasiblar. Umumiyyetle yemekle aram yaxsi deyil. Amma qeyri adi yemek novu bilirsenizse, mende oyrenmek isteyerem.
  • 0

#12 Pure Love

Pure Love

    Новичок

  • Пользователи
  • Pip
  • 13 posts
  • :

Posted 04 February 2007 - 08:37 PM

Zebra Piroqu.

*3 ede yumurta;
*1 st./yarım şeker tozu;
*150 qr. kere yağı;
*1 st. qatıq;
*1 ç./q. soda;
*3 st. un;
*kakao;
*vanil.

1.Yumurtaları mikserle köpürene qeder çalıb, üzerine 1 st./yarım şeker tozunu elave edin ve mikserle ağ rengde olana qeder çalın.

2.150 qr. kere yağını (boş halda) elave edib, mikserle yaxşı-yaxşı çalın.

3.1 st. qatığa 1 ç.q. sodanı elave edib, köpürene qeder qarışdırıb, alınan mehlula tökün ve yene de mikserle çalın.

4.Son anda 3 st. unu alınan mehlulun üzerine töküb, qaşıqla qarışdırın.

[b]!.Mehlula tökülen unu sert qarışdırmaq lazım deyil, çünki onda xemirin "havası" yatır. smile.gif

Mehlul o qeder de berk olmamalıdır. Ele bil ki, krem halında olur. [u]Görendeki elivize yapışır daha ona un vurmaq lazım deyil!!!


5.Sonra xemiri iki hisseye ayırın, birinci hisseye kakao töküb, qarışdırın.

6.Tavanı yağlayın. 1.ci adi xemirden 1 x./q. tavanın ortasına tökün. Sonra kakaolu xemirden 1 x./q. adi xemirin üstüne tökün. Xemir qurtarana qeder bu cür davam edin. Axırda da tavanı bir az özünüze teref terpedin ki, xemir tavanın içinde yayılsın. smile.gif İsteye göre her qatın arasına kişmiş, üstüne de küncüd elave ede bilersiz! Çox dadlıdır! Sizde de dadlı alınmalıdır!!! wink.gif

Nuş olsun! thankyou.gif


Mys, deymez, xoşdu! Qoy, MASTER_İER, görsün ki, biz tenbel deyilik! flirt.gif

Bir de ki, bu resept heç bir jurnaldan yazılmayıb. Ne derecede edebi cümleler qura bildim ya yox, bunu unknw.gif ! Amma bu piroqun dadını bilirem! blush.gif
  • 0

#13 Pure Love

Pure Love

    Новичок

  • Пользователи
  • Pip
  • 13 posts
  • :

Posted 16 February 2007 - 12:09 PM

Menim kimi doşab içe bilmeyenlere bir meslehet! Demeli, şexsen men bele edirem: 1 desert qaşığı doşab ve 1 desert qaşığı da şeker tozunu (zövqe göre deyişe biler) qarışdırıram çaya. İçende ele bilirsen ki, Kofedi! biggrin.gif Mence çox dadlı olur... Yoxlamağa deyer! wink.gif
  • 0

#14 Mysterious

Mysterious

    Пользователь

  • Пользователи
  • PipPipPip
  • 246 posts
  • :

Posted 22 February 2007 - 04:19 AM

Shirniyyat severler uchun;)
250-300 qr pechene
qatilashdirilmish sud
50 qr erinmish yag

Pecheneleri mashindan kechirin uzerine erinmish yag, ve 3-4 x/q qatilashdirilmish sud elave edib qarishdirin...ureyiniz istediyi shekilde formaya salib findiq ve ya coconut qirintilari uzerinde yumurlayin, dadli olur;) Nush olsun! smile.gif

PS.Sebish lol ne qeder guldum:))))
Pure ayallah olerem ele senin uchun:)
  • 0

#15 Agsaqqal Emi

Agsaqqal Emi

    Новичок

  • Пользователи
  • Pip
  • 5 posts
  • :

Posted 22 February 2007 - 11:12 PM

Demeli, size en gozel kabab bishirmeyi deyim. Deyim? yox demirem. Yaxshi,deyim.

Demeli, Avstraliya Qoyun etini tapirsiz, ANTRIKOT... Onu, ele kesin ki, her kusokda 1 sumuk olsun, 2 ya 3 yox. Gozel Soghan, bibier, duz marnati, ve soyuducuya, geceni qalir orda. Sabahi gunu axshamustu, yandirirsiz manqali. Manqal deyende, QRIL, chunki, shishi batirmayin, suyu gedir. Setkali qril, NATURALNI BUDAQLAR, YA KOMUR ile qizdirin, etleri duzun setkanin ustune, 2 deqiqe sonra chevirin o biri uzune, ve daha sonra, 1 deqiqe olmaqla her terefini yene bishirin, ve yemek zamani chatdiiii... ONDAN DADLI KABAB YEMEMISINIZ! wink.gif

Amerikada olanlar uchun, Avstraliya qoyun, quzu antrikotu en ucuz qiymetlere, Costco, ve ya Sam's Club kimi Wholesale yerlerinde tapmaq olur. NUSH
  • 0

#16 seele

seele

    Пользователь

  • Пользователи
  • PipPipPip
  • 238 posts
  • :

Posted 10 March 2007 - 05:09 PM

smile.gif) baji, men bash ashbaz kimi, yeni icad elediyim sudsuz DOVGA nin reseptin yaza bilerem sizdere:)

  • 0

#17 seele

seele

    Пользователь

  • Пользователи
  • PipPipPip
  • 238 posts
  • :

Posted 16 March 2007 - 08:34 PM

Цитата(Mysterious @ Mar 16 2007, 01:23 PM) View Post

Bajin saa qurvan yaz gorum resepti try edek lol.gif

mys:)) ele sen oyretduyun kimidi, prosto icine sud atmirsan, hemde bulayanda ancag saat istigametine bulamag lazimdi:)
p.s. yadima o gozel gunlerimiz dushdu giverose.gif



Edited by Kidemam, 19 March 2007 - 02:40 PM.

  • 0

#18 seele

seele

    Пользователь

  • Пользователи
  • PipPipPip
  • 238 posts
  • :

Posted 19 March 2007 - 07:34 AM

Mys, baji, mene yarpag dolmasinin reseptimn yaza bilersen? bilirem eti govururlar, yarpagin icine bukurler. amma, etin icine ne gatmag lazimdir?

he, birde, dünen bajin bir teze oxlov alib. amma bilmirem neye istifade edim, dedim senden sorusharam, ne edim onnan blush.gif heleki soyug silag evezi skafda saxlayiram blum.gif
  • 0

#19 Janulka

Janulka

    Житель

  • Постояльцы
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,369 posts
  • Time Online: 17m 38s

Posted 19 March 2007 - 09:14 PM

Цитата(seele @ Mar 19 2007, 12:34 AM) View Post

Mys, baji, mene yarpag dolmasinin reseptimn yaza bilersen? bilirem eti govururlar, yarpagin icine bukurler. amma, etin icine ne gatmag lazimdir?


Etini qovurmursan bacı laugh.gif Demeli beleeee götür iruşkanı yaz biggrin.gif
Yemeyin daha dadlı olması üçün qoyun eti olsa daha gözel olardı wink.gif Eti çekirsen içine azcana yumru düyü, soğan, keşniş ve şüyüd doğrayıb elave edirsen, bir az duz ve istiot wink.gif Belelikle dolmanın içi hazır...

Dolmanın yarpağını bükende saplağı qırırsan, vee eti ters üzüne bükürsün...
Qazanı içine dolmaları qoyub ilıq suyu elave edirsen dolmaların üst hissesine kimi..Ve boşqabı iç üzünü çevirirsen dolmaların üstüne...Vessalam...Su quruyana kimi bişirirsen...Qazanı her defe fırlat...Birden qatışdırarsan haaa blum.gif (zarafat)


  • 0

#20 seele

seele

    Пользователь

  • Пользователи
  • PipPipPip
  • 238 posts
  • :

Posted 20 March 2007 - 08:27 AM

Цитата(Janulka @ Mar 19 2007, 02:14 PM) View Post

Etini qovurmursan bacı laugh.gif Demeli beleeee götür iruşkanı yaz biggrin.gif
Yemeyin daha dadlı olması üçün qoyun eti olsa daha gözel olardı wink.gif Eti çekirsen içine azcana yumru düyü, soğan, keşniş ve şüyüd doğrayıb elave edirsen, bir az duz ve istiot wink.gif Belelikle dolmanın içi hazır...

Dolmanın yarpağını bükende saplağı qırırsan, vee eti ters üzüne bükürsün...
Qazanı içine dolmaları qoyub ilıq suyu elave edirsen dolmaların üst hissesine kimi..Ve boşqabı iç üzünü çevirirsen dolmaların üstüne...Vessalam...Su quruyana kimi bişirirsen...Qazanı her defe fırlat...Birden qatışdırarsan haaa blum.gif (zarafat)



cox sag ol smile.gif bishirib, sheklin cekib goyacam bura smile.gif kiss


Edited by Kidemam, 20 March 2007 - 08:37 AM.

  • 0





0 user(s) are reading this topic

members, guests, anonymous users